50 000 лева за свободата на шефа на театъра в Разград

Диригентът Левон Манукян обвинен за присвояване на 1 милион лева

Основен участник - каскадьор на свободна практика

Директорът на Театрално-музикалния филхармоничен център в Разград Левон Манукян е освободен срещу гаранция от 50 000 лева. Това съобщи зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гаврилов.

В понеделник стана ясно, че Манукян и още трима души са задържани и обвинени за длъжностно присвояване в особено големи размери и пране на пари. Според разследващи става въпрос за схема, по която са били източени близо 1 млн. лева с наемане на фиктивни работници, които по документи са получавали колосални за театъра заплати, но парите били прибирани от замесените в схемата.

Прокурор Гаврилов обясни, че по тази схема в трупата са били новоназначени над 40 души. Сред основните участници в схемата е перничанин, който работел като каскадьор на свободна практика. Той намирал кандидати, които били наемани, а един нов работник получавал за три дни заплата от 25 000 лева. Работниците - строители или безработни, никога не са посещавали Разград и театъра. След като новите работници получели заплатите си от театъра, тези пари били теглени от личните им сметки.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"