50 дрона ще изрисуват сърце в небето над НДК

На 29 септември

Лекари приканват: „Разходи се с кардиолога си“

Световният ден на сърцето – 29 септември, ще бъде отбелязан за поредна година у нас. Този път той ще премине под мотото „Действай със сърце“. Организатор е Дружеството на кардиолозите в България.

На 29 септември в по-големите градове у нас ще бъде даден старт на новата българска инициатива "Разходи се с кардиолога си". В определена зелена зона в градовете (парк, градина, алеи) ще бъде посочен сборен пункт за разходка на открито. Целта е да се постави акцент върху редовната умерена физическата активност – основен фактор за профилактика на сърдечно-съдовите заболявания. Участниците ще имат възможност да разговарят с водещи кардиолози и да получат информационни материали, докато всички заедно правят здравословна разходка.

Основен приоритет тази година е здравното образование в ученическа възраст, насочено към сърдечно-съдовата профилактика. Седмица на сърцето ще бъде проведена в училищата в периода 30 септември - 4 октомври в сътрудничество с Министерството на образованието и науката.

Традиционна инициатива в Световния ден на сърцето е осветяване в червено на емблематични сгради в големите градове, сред които тази година са НДК в София, Домът на културата в Пловдив, кеят на Морската градина в Бургас, хълмът Царевец във Велико Търново и др.

За първи път ще има шоу с 50 дрона, които ще изрисуват сърце в небето над НДК около 21 часа на 29 септември.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"