50-ият парламент приключи с общо разочарование, всички гледат към следващия

Никой от депутатите не остана доволен

Борисов не коментира дали ще предложи силно партиен кандидат за премиер

50-ото НС, което официално се разпуска в днешния ден, завърши в минорна обстановка и с всеобщо разочарование.

„Това, което в момента се случва, е крайно неприятно. Защото заради 1-2% да си вдигнат на изборите, се вдигат теми, които нямат абсолютно никакво значение”, възмути се лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от нищоправенето в пленарна зала.

На въпрос на “Труд news” относно твърденията на лидера на ДСБ Атанас Атанасов, че ГЕРБ вече били избрали фигурата на бъдещия кандидат премиер - или Росен Желязков, или Рая Назарян, той отвърна: “Какво ще предложим, ще зависи от резултата от изборите”.

Съпредседателят на ПП Кирил Петков пък обобщи - “Парламент на разпадащите се партии”. “Изгубихме историческо време. Колегите от ГЕРБ не искат да преборят корупцията. Надеждата ми е, че старите корупционни модели няма как да продължат”, каза той.

“50-ият парламент ще отиде в история доста бързо, смятам, че бяха приети няколко законопроекта, които бяха важни, като законът за забрана на хомосексуалната пропаганда, но всъщност много повече закони не бяха приети. Поредните изгубени месеци от историята на България”, обобщи на свой ред лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"