69 абсолвенти от випуск 2024 на Видинския филиал на Русенския университет „Ангел Кънчев“ получиха своите дипломи

69 абсолвенти от випуск 2024 на Видинския филиал на Русенския университет (РУ) „Ангел Кънчев“ получиха своите дипломи на специална церемония снощи в залата на Общинския драматичен театър "Владимир Трандафилов" в дунавския град. От тях седем са първенци на своите специалности и петима са отличници на випуска от образователно- квалификационните степени „бакалавър“ и „магистър“.  

По традиция абсолвенти, преподаватели, ръководствата на университета и филиала, представители на 11-те общини на област Видин, на областна администрация, на различни организации, политическите сили и много граждани участваха в шествие от централния площад "Бдинци" до 130-годишната сграда на видинския театър, където се проведе тържеството.

Шествието предвождаха ​ проф. д-р Генчо Попов​ , ректор на РУ, акад. Христо Белоев, председател на Общото събрание на университета, Момчил Станков, административен директор на видинския филиал. Негово Светейшество българският патриарх Даниил също взе участие в тържеството за връчване на дипломите на абсолвентите от випуск 2024 г.

С радост и вълнение от името на академичната общност на филиал Видин на Русенския университет искам да изразя своята благодарност към представителите на държавната и местната власт, на Българската православна църква. Подкрепата, която оказвате на нашите студенти и на академичната общност, е важен елемент от техния успех и реализация, отбеляза ректорът на Русенския университет проф. Генчо Попов. Той пожела на абсолвентите да вярват в себе си. И смело да следват мечтите си.

Сигурни сме, че знанията и професионалните умения, които носите в себе си, ще служат за пример и гордост на града, региона и на България, отбеляза в словото си председателят на общото събрание на Русенския университет акад. Христо Белоев. Той получи плакет от кмета на община Видин д-р Цветан Ценков.

Българският патриарх Даниил поздрави завършващите за значимия успех в техния жизнен път. Висшето образование дава възможност за по-добра реализация, за професионално развитие и израстване в обществото, подчерта той. И насърчи абсолвентите „да бъдат преди всичко човеци“.

Своите дипломи получиха 69 абсолвенти, успешно завършили курса на обучение по 7 бакалавърски програми: Земеделска техника и технологии, Електроника, Технология и управление на транспорта, Индустриален мениджмънт, Компютърни науки,
Предучилищна и начална училищна педагогика, Български език и история.

Филиал Видин на Русенския университет „Ангел Кънчев“ е открит на 3 май 2017 година с Постановление на Министерския съвет на Република България. От откриването му досега през него са преминали общо 1361 студент, като от тях са се дипломирали 432 от 5 последователни випуск. За започващата академична 2024 / 2025 година са записани нови 138 студента, болшинството от които са на възраст между 18 и 22 години и в момента във филиала следват над 600 студенти във всичките 7 специалности и образователно-квалификационна степен „бакалавър”.

TRUD_VERSION_AMP:3//
Публикувано от Ирена Данаилова

Този уебсайт използва "бисквитки"