70 години отбеляза Инфекциозно отделение към областната болница във Велико Търново

Кметът Даниел Панов отличи всички, борили се на първа линия в пандемията

Своята 70-а годишнина отбеляза Отделението по инфекциозни болести към МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново. 

Честването бе посветено на усилията и всеотдайността на всички лекари, медицински сестри, санитари, лаборанти, болнични фармацевти и технически персонал, борили се на първа линия в годините на пандемията от Ковид-19. 

Кметът на Велико Търново Даниел Панов благодари на целия екип на Инфекциозно отделение, начело с д-р Мая Попова, както и на медиците, сестрите, санитарите и служителите на всички останали отделения, превърнати в ковид-сектори в най-тежките вълни на пандемията.

„Това бе огромно изпитание на всеки от нас. Изпитание, с което се справихме, защото бяхме обединени! Поклон пред всички вас - за смелостта, всеотдайността, за всички онези огромни и нечовешки усилия, които положихте за великотърновци по време на пандемията. Като кмет имах и едно рамо, на което да се опра - това бе тогавашният министър на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, оказвал винаги пълна подкрепа на болницата и всички лечебни заведения във Велико Търново и областта за осигуряване на жизненоважните лекарства, кислород и всичко необходимо за опазване на човешките животи“, каза Даниел Панов.

Той подчерта, че като председател на Сдружението на общините ще продължава да се бори за за това заетите в сферата на здравеопазването и болничната помощ да получават възнагражденията и уважението в обществото, което заслужават. 
По повод 70-а годишнина на Инфекциозно отделение Даниел Панов връчи Старопрестолни грамоти, заедно със специално изработени плакети за ковид-отделенията с имената на всички, борили се на първа линия в пандемията, както и близо 180 лични благодарствени грамоти. Със Старопрестолна грамота Панов отличи и доайените на Инфекциозно отделение д-р Йорданка Попова, д-р Константин Рашков и медицинската сестра Стефка Чакърова.

Поздрав за всички бяха изпълненията на талантливите деца от Вокална група "Пеещи камбанки" и на обичания ученически оркестър "Джунър Бенд".

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, "Труд news", Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"