7200 евро на кв. м за жилище във Франкфурт

15 хил. евро на кв. м. за хубавите квартали

Цените на новите апартаменти във Франкфурт достигнаха средно 7200 евро на кв. м, което е ръст с 8% за година, показват данни на консултантска компания на пазара на имоти. В града има голямо търсене на луксозни жилища. Апартаменти в привлекателните квартали на града се продават на цена от 10-15 хил. евро на кв. м. От 2014 г. насам цените на новите и старите апартаменти в града са нараствали с около 10% на година.

Заради ниските лихви и наличието на много наематели, които от години искат да си купят собствен дом, цените на апартаментите продължават да нарастват, въпреки че пандемията нанесе удар на икономиката и на доходите на хората.

Като един от най-големите финансови центрове в Европа, Франкфурт привлича чуждестранни служители и хора с високи доходи. След като Великобритания гласува за напускане на ЕС някои анализатори във Франкфурт прогнозираха, че градът ще стане следващата финансова столица на Европа след Лондон. Предприемачите също инвестират в по-високия сегмент на пазара, допринасяйки за ръста на цените на луксозните жилища.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"