85-годишен мъж загина при пожар в апартамента си в Русе

85-годишен мъж загина тази вечер при пожар в Русе. Пламъците са избухнали в апартамента му на втория етаж в блок „Ния“ в квартал „Здравец Изток“. На мястото са били изпратени три екипа на пожарната, които да потушат огъня, предаде БГНЕС.

Мъжът е живеел сам, наскоро имал рожден ден, разказват съседи. Описват го като интелигентен и начетен, но с мания да събира дърва. Точно те са станали причина огънят да се разгори бързо. Пожарът е избухнал малко след 18 часа. Съседи от отсрещния блок първи са видели триметровите пламъци и са се обадили на живущите в блок „Ния“. Те веднага са се евакуирали и са позвънили на тел.112. На мястото са били изпратени три екипа на пожарната и две линейки.

Близо час е продължила борбата с огъня, а при влизането си в апартамента огнеборците са намерили тялото на собственика. Той е бил обгорял, на леглото. Все още не е ясно дали му е прилошало или е заспал и е починал в пожара. Апартаментът е бил пълен с дърва, дрехи и хартии, което е затруднило пожарникарите. Най-вероятно огънят е тръгнал от печката на дърва, с която се е отоплявал, а около нея е имало много боклуци.

Апартаментите на първия етаж са напълно наводнени. Хората все още нямат ток, тъй като електричеството бе прекъснато. Причините за пожара предстои да се изяснят.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"