937 студенти влязоха в Алма матер от втория опит

Окончателно класиране в Софийския университет “Св. Климент Охридски”

Таксите по банка

Още 937 студенти бяха приети в Софийския университет “Св. Климент Охридски” на второ класиране. Резултатите от този окончателен етап за кандидат-студентите Алма матер обяви днес.

2859 новоприети студенти са се записали, а 1186 са потвърдили специалността, в която са класирани на първия етап, уточниха от СУ.

Записването на класиралите се от втория етап кандидати върви от днес до 30 юли включително.

Това става в отдел “Студенти” на факултета, в който кандидатите са приети. Всички необходими документи за записване трябва да бъдат попълнени предварително. Студентска книжка се закупува в книжарниците на Университета в сградите на Ректората, Факултета по науки за образованието и изкуствата, Факултета по математика и информатика, Стопански факултет и от щандовете на Университетското издателство с печатница “Св. Климент Охридски”.

Плащането на семестриалните такси и таксата за електронна студентска карта става единствено по банков път с превод във всяка търговска банка по сметката на Софийския университет.

10 377 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше училище. На първо място сред посочените от най-много кандидати специалности е “Право”. На второ място е “Психология”. Третото място заема специалността “Международни отношения”.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"