95 569 гледаха шоуто Аржентина - Бразилия

Точно 95 569 фенове гледаха една от най-големите класики в историята на футбола. Аржентина победи Бразилия с 1:0 в рядко срещана контрола на стадиона в Мелбърн. Лео Меси най-накрая имаше възможност да се усмихне след куп неволи и отказване от националния отбор. Но гола вкара неочакван герой - защитникът на "Севиля" Габриел Меркадо в края на първото полувреме. Според австралийските медии на арената е имало 30 000 с жълто-сини знамена и още 20 000 аржентинци.

След почивката бразилците реагираха като ужилени, но звездите от Висшата лига Габриел Жезуш ("Манчестър Сити") и Вилиян ("Челси") улучиха гредите. А Филипе Коутиньо от "Ливърпул" не успя да вкара от чиста позиция още при 0:0. Така Хорхе Сампаоли направи мечтан дебют за Аржентина. Специалистът напусна "Севиля", за да започне мисия Мондиал 2018. "Гаучосите" са в тежко положение и като пети в квалификациите се нуждаят от задължителни победи.

Сампаоли вече направи име като треньор на Чили, с който спечели Копа Америка през 2015-а във финал... срещу родната Аржентина.

В първия си мач Големия Хорхе заложи на крайно офанзивен стил - с четирима нападатели в лицето на Лео Меси, Пауло Дибала, Гонсало Игуаин и Анхел ди Мария. Най-чистото положение от тях изпусна Ди Мария - почти на празна врата.

За първи път Тите, треньорът на Бразилия, трябваше да изпита вкуса на загубата. Под негово ръководство петкратният световен шампион първи стигна до Русия 2018, а освен това натрупа серия от 9 поредни победи. Между тях е и класическото 3:0 над Аржентина.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"