Актриса се снима с коремче и небръснати подмишници

Актрисата Виктория Педрети се съблече по бикини, не прибра корема си и се снима с небръснати подмишници за социалните мрежи. След това заваляха осъждане и похвали едновременно. Отново много хора базираха коментарите си на красотата на Виктория, а друга част се съмняваха в това, че тя изобщо е жена.

Осветление, прибрано коремче, филтри и малко фини настройки - това е рецептата за "перфектната" "Инстаграм" снимка. Има само една уловка: тази снимка е фалшива. Това обаче изглежда не спира много инфлуенсъри да публикуват този тип снимки в Instagram, опитвайки се да ги направят да изглеждат истински. Тъжната реалност е, че тези редактирани снимки са станали толкова често срещани, че вече е рядкост да видите някой наистина да показва своето „истинско“, сурово тяло и лице в социалните медии.

Нещо нетипично за знаменитости от този калибър е последната снимка на Педрети. Тя е смятана от мнозина за една от най-красивите млади американски актриси. Гледахме я в сериалите "The Haunting of Hill House" и "You", както и във филма "Once Upon a Time in Hollywood".

Въпреки че не споделя много за ежедневието си, добре знаем, че Виктория не предпочита бръсненето под мишниците и дори не се свени да го показва в професионални фотосесии. Интересното е обаче, че не се отдава значение на избора й да не се бръсне - всички се фокусират основно върху нейната усмивка, естествена визия и талант. Но изглежда, че предимно жените я обожават, докато мъжете определят "грубостта" на избора й като липса на хигиена.

На последната снимка, която Виктория публикува в своя "Инстаграм", освен че се виждат луничките, дебелите вежди и дори споменатите подмишници, актрисата, която има добре очертана фигура, не се опита да прибере корема си, а показа всичко със селфи.

Тъй като все повече и повече знаменитости публично надхвърлят наложените стандарти за красота, вече и много дами имат смелост да излязат на публични места, както им е най-удобно в този момент, така че небръснатите подмишници се простират от София Лорен, през Грейс Джоунс, разбира се - през Мадона и дъщеря й Лурдес, до Дрю Баримор и Бритни, Пенелопе Круз, Ашли Греъм и Майли Сайръс.

Мъжете се чудят как една жена се появява небръсната - призив към феминизъм ли е, бунт срещу наложените норми, забравила ли е да се обезкосми или не се грижи за хигиената?

Милениалите и поколението Z започват да се съмняват в мотивите си зад обезкосмяването. Ако „изберем“ да премахнем космите, дали го правим, защото смятаме, че ни дава сила или защото не искаме да се чувстваме нежелани? Когато бръснем краката и подмишниците си, дали го правим, защото искаме, или защото сме научени така? Всеки може да си отговори сам. 

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"