Аниели и Недвед избегнали арест с оставките?

Андреа Аниели, досегашният президент на „Ювентус“, както и вицепрезидентът в оставка Павел Недвед, са напуснали клуба, за да избегнат арест. Новината съобщи „Ил Фато Куотидиано“, след като разследването на Апенините срещу „Старата госпожа“ се превърна в тема №1 в Италия. Прокуратурата проверява за нерегламентирано изплащане на заплати на играчите по време на сезон 2020-21.

На свой ред пресата цитира законите в Италия, според които промени от бивши ръководители в счетоводните документи би изглеждало като признание за вина, а бездействието би се тълкувало като повторение на предполагаемото престъпление. Ако преди няколко седмици служителите на реда са били поискали домашен арест за Аниели и други членове на борда на директорите, след оставката този проблем е елиминиран. Съществува вероятност обаче на „Ювентус“ да бъдат отнети точки. В същото време стана ясно, че треньор на „бианконерите“ остава Масимилиано Алегри.

"Разчитаме на него, а и на целия отбор да продължат да печелят на терена, както показаха че могат да го правят в последните няколко мача – обясни новият изпълнителен директор Джон Елкан от компанията-собственик Exor. - Повторих им, че целите на терена остават високи.“

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Морски Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"