"Арда" занули и "Левски"

"Арда" взе поредни точки от водещ отбор у нас след 0:0 с "Левски" в Кърджали в отложен мач от 7 кръг в Първа лига. Двубоят не предостави кой знае какви футболни достойнства, а положенията пред двете врати бяха дефицит. В рамките на седмица тимът на Александър Тунчев изтръгна същия резултат още на "Лудогорец", оказало се фатално за бившия вече наставник на "орлите" Ивайло Петев, както и на ЦСКА на "Българска Армия".

И все пак по-добрите ситуации бяха за гостите, след като веднъж Рикардиньо се оказа очи в очи с вратаря на съперника Анатолий Господинов, а същото се случи и с Асими Фадига, който обаче бе затворен подобаващо от бившия страж на ЦСКА.

Николай Костов, старши тренорът на "Левски", не можеше отново да разчита на голямата звезда Уелтън, както и Джавад Ел Джемили. Под рамката след 2 мача отсъствие се завърна Пламен Андреев.

Едва в 44-ата минута „сините“ създадоха много опасна ситуация. Жереми Петрис бе спрян грубо от Пламен Крачунов в близост до наказателното поле от Пламен Крачунов. Националът Марин Петков пробва нещо средно между прострелно центриране и удар, но топката бе избита в корнер. 

Втората част не предложи много по-различен футбол.  В 57-ата минута Роналдо пробва удар, но той бе блокиран, топката все пак стигна до Рикардиньо, който сам срещу Анатолий Господинов не успя да го преодолее. 10 минути по-късно резервата Патрик-Габриел Галчев намери отлично Асен Чандъров, но халфът се размина с топката в малкото наказателно поле. Минута по-късно Краев пробва много силен удар, но встрани от вратата.

Четвърт час преди края Чандъров стреля с глава, но неточно. Само две минути по-късно „Левски“ имаше нова добра ситуация. Цунами центрира отляво, Роналдо спечели въздушния дуел с бранител на „Арда“ и свали към Фадига, който обаче не успя да преодолее Анатолий Господинов.

До края на срещата „сините“ затегнаха обръча пред вратата на „Арда“, но до победен гол така и не се стигна, въпреки огромните усилия на футболистите на Николай Костов.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Владимир Иванов

Този уебсайт използва "бисквитки"