Най-чаканите албуми за 2015 година

Бьорк

Какво: Девети студиен албум
Кога: Не е обявено
Минаха три години, откакто исландска певица пусна вдъхновения си от науката и природата албум Biophilia.
Като се има предвид колко нестандартен беше той дори за самата Бьорк, само можем да си представяме какво ще ни поднесе изпълнителката в новия си проект.
Междувременно Музеят на модерното изкуство в Ню Йорк подготвя ретроспективна изложба, която ще проследи творчеството на певицата от дебюта до момента.

Екшън Бронсън

Какво: Mr. Wonderful
Кога: Началото на годината
Рапърът от Ню Йорк потвърди, че новият му албум е записан, напълно готов и се очаква да излезе много скоро.
Екшън Бронсън се появи на музикалната сцена през 2008 г., но първият му по-голям проект спечели вниманието на меломаните през 2013 г. Новата тава "не може да се сравни с нищо, което някога е записвано", рекламира я сам Бронсън.

Джорджо Мородер

Какво: 74 Is The New 24
Кога: Пролетта
Само майсторите могат така да преплетат миналото и бъдещето, че да ви оставят объркани къде точно бихте избрали да живеете. Добре, че Мородер е от майсторите. Диско легендата обяви, че ще пусне своя първи солов албум от 30 години насам. След като застана зад саундтрака на "Флашданс" и работи с имена като Дона Съмър и Daft Punk, е време да чуем и нещо солово.

Дрейк

Какво:Views From The Six
Кога: Не е обявено
Канадецът се закани, че ще доминира на музикалната сцена през пролетта на 2015 г. и като си припомним, че има зад гърба си награда "Грами" и е оглавявал редица класации, сме склонни да му повярваме.
Освен това може да добием представа каква ще е тавата, съдейки по парчетата Draft Day и Trophies, които вече излязоха.

The Decemberists

Какво: What A Terrible World, What a Beautiful World
Кога: 20 януари
Никой не може да отрече, че групата даде на феновете си дори повече от очакваното. Момчетата посочиха конкретна дата, обявиха кои парчета ще бъдат включени, снимаха се пред обложката, издадоха първия сингъл Make You Better и обещаха да изнесат редица концерти в Европа и Амера през следващата година. Какво друго да иска човек.

Кендрик Ламар

Какво: Втори студиен албум
Кога: Не е обявено
По-агресивен и по-емоционален се очертава новият албум на Ламар. В интервю за сп. "Ролинг стоун" музикантът подхвърля по нещо за феновете. "Има една по-специална песен. Все още не съм измислил заглавието, но мога да ви кажа, че тя е много откровена и истинска. Просто имах какво да кажа и го направих. Постарах се да уловя емоцията..."

Риана

Какво: Осми студиен албум
Кога: Не е обявено
Барбадоската перла пускаше нов албум всяка година от 2008 г. насам и когато певицата пропусна 2013 г., всички се зачудиха какво се случва.
Малко яснота внесе самата Риана, като обяви, че ще е готова много скоро. Може пък и да последва примера на колежката си Бионсе и да пусне албума си изненадващо. Говори се, че ще се казва R8.

Raekwon

Какво: Fly International Luxurious Art
Кога: Не е обявено
След като започна работата по шестия си студиен албум още през 2012 г., музикантът избра да запази подробностите в тайна. Все пак не остави феновете си без нищо и през 2013 г. пусна два сингъла, единият от които с Мелани Фиона. Стана още по-интересно, когато се разбра, че ще има и други общи парчета с Ейкън и Снуп Дог.

Dr. Dre

Какво: Трети студиен албум
Кога: Не е обявено
Какво като самият изпълнител се обърна към медиите и заяви "Оставете ги тези работи", феновете на рапъра продължават да обсъждат вероятността той да пусне нови парчета. А и не е като да няма основания за това. Един от диджеите, работили с него, заяви, че той готви нова тава. Няма как да не се вълнуваме, все пак Дре оглави класацията на "Форбс" за най-скъпо платени музиканти с $620 млн.

"Рейдиохед"

Какво: Девети студиен албум
Кога: Не е обявено
Джони Грийнуд обяви през лятото, че през септември започва усилената работа по новия албум на групата.
След като през 2011 г. се появи The King of Limbs, всеки от момчетата се занимаваше със свои странични проекти. Крайно време беше да си припомнят, че са банда, и да създадат нещо заедно.
Другата добра новина за меломаните е, че най-вероятно музикантите ще поемат и на световно турне.

Адел

Какво: Трети студиен албум
Кога: Не е обявено
Когато и да се появи на пазара, няма никакво съмнение, че новият албум на очарователната Адел ще предизвика сензация. След като пускаше и кръщаваше албумите си според възрастта, на която ги записва (дебютният "19" през 2008 г. и супер успешният "21" през 2011 г.), феновете бяха сигурни, че третият ще се появи през 2014 г. и ще се казва "25". Е, ще се наложи да почакаме.

Джеймс Блейк

Какво:Трети студиен албум
Кога: Първата половина на годината
На британския продуцент може и да му хареса да пуска парче след парче и да не вади албум, но меломаните вече губят търпение и искат да получат нещо по-голямо. Мина и достатъчно време от излизането на Overgrown през април 2014 г. Засега Блейк държи подробностите около тавата в тайна, като издаде само, че Кание Уест се включва.

Мадона

Какво: Тринадесети студиен албум
Кога: Не е обявено
След като изненадващо пусна шест парчета от предстоящия си албум доста преждевременно, кралицата на попа само разпали любопитството на меломаните още повече. Мадона го направи в отговор на нелегалното изтичане на някои от песните дни по-рано. Сега остава да излезе и пълната тава, която най-вероятно ще заеме първите места като предните албуми.

Joey Bada$$

Какво: B4.Da.$$
Кога: 20 януари
Когато си на 19 г., някак отвътре ти идва да искаш да пуснеш новия си албум на пазара точно на рождения си ден. А и като става въпрос за дебютен солов проект, е разбираемо и цялото вълнение, което те обзема.
Хип-хоп изпълнителят Joey Bada$$ дори подсказа на феновете си какво могат да очакват, като пусна три сингъла от тавата.

Panda Bear

Какво: Panda Bear Meets The Grim Reaper
Кога: 13 януари
За банда, която е научила феновете си да чакат нов албум всяка година, последните две са доста тихи за Animal Collective. За щастие поне Ленъкс, по-известен като Panda Bear, нададе глас и обеща да извади петия си студиен албум през годината. След успешното сътрудничество с Daft Punk през 2013 г. сега чакаме с нетърпение новите предложения.

Скай Ферейра

Какво: Втори студиен албум
Кога: Не е обявено
Откакто в мрежата се появи клипче, направено от почитател, на което се вижда как красавицата изпълнява новата си песен Guardian, нетърпението да се появи официалната версия стана още по-голямо.
Ферейра потвърди, че парчето ще бъде първият сингъл от предстоящия диск и намекна, че се задава и световно турне.

Кание Уест

Какво: Седми студиен албум
Кога: Не е обявено
След феноменалния успех на My Beautiful Dark Twist Fantasy и Yeezus всички чакат с нетърпение това, което ще последва, защото по всичко се личи, че ще бъде добро, въпросът е само колко точно - дали като за още награди "Грами" или почти. Говори се, че Кание има двайсетина завършени парчета. Изпълнителят определено не си губи времето.

Кид Куди

Какво: Man On The Moon III
Кога: Не е обявено
Много се говори около излизането на третия поред албум Man On The Moon. Още през 2013 г. рапърът лаконично заяви "трета част през 2015 г." и оттогава феновете започнаха да броят дните.
С минаването на дните Куди започна да дава все повече детайли. "Това ще бъде един много по-зрял албум", издаде той и допълни "накрая всички ще бъдат доволни".

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"