Видинският кмет обжалва отстраняването си от поста

Кметът на Видин Герго Гергов подаде искане до съда да бъде възстановен на поста си. Молбата е депозирана на 30 декември м.г. до Видинския окръжен съд. Като мотив защитата на Гергов посочва отпадналата необходимост по отношение на взетата спрямо градоначалника мярка "отстраняване от длъжност". Във връзка с разглеждане на искането делото по досъдебното производство е изискано от Софийската градска прокуратура. Очакванията са делото да влезе в съдебна зала в рамките на 10 дни.

Това е втора молба на Гергов до съда за възстановяване в длъжност. През октомври 2014 г. Окръжният съд във Видин, а след това и Софийският апелативен съд отхвърлиха молбата на кмета. Тогава мотивите бяха, че има реална възможност Гергов да попречи на разследването, ако се върне на кметския пост.
На 1 август м.г. Софийската градска прокуратура привлече като обвиняем кмета по три обвинения - за престъпление по служба по обществена поръчка и нанесени вреди за 150 000 лв.; за притежание на 15 антични монети, както и на 152 ловни патрона без съответно разрешително. Обвиненията бяха повдигнати след първата операция на новото звено за борба с корупцията между СГП и ДАНС.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Людмила Станкова

Този уебсайт използва "бисквитки"