7 души са задържани за атентата във Франция

Няколко души са задържани по време на операцията по издирването на двамата братя, заподозрени за вчерашното нападение във френското списание „Шарли Ебдо”. Това съобщи френският премиер Манюел Валс, цитиран от местни медии.

Общо 7 души са задържани по време на среднощната операция по издирването на двамата братя, заподозрени в убийството на 12 души в Париж.

Източник от френската съдебна система заяви, че мъже и жени, приближени до двамата братя в момента се разпитват от полицията, но не съобщава къде са били заловени те.

Пред радио RTL Валс добави, че двамата заподозрени са известни на разузнавателните служби и "без съмнение" са проучвани още преди нападението в сряда.

Припомняме, че ислямисти нападнаха редакцията на френското издание в Париж вчера и убиха 12 души. Един от заподозрените за клането - 18-годишният Хамид Мурад, сам се предаде на полицията.

Полицията издаде заповеди за арест на Шериф Куачи на 32 г., джихадист, обвинен през 2008 г. за участие в мрежа за изпращане на бойци в Ирак, и на 34-годишния му брат Саид. И двамата са родени в Париж.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"