Отново стрелба във Франция

Стрелба е избухнала тази сутрин в град Дамартен-ан-Гьол във френската област Ил дьо Франс, съобщи АФП. Това става на около 45 км. североизточно от Париж, само два дни след кървавия терорситичен акт срещу редакцията на сатиричното списание "Шарли Ебдо".

В същото време полицията преследва заподозрените братя Шериф и Саид Куаши в северния административен район Пикардия. По непотвърдена все още информация стрелбата днес е станала по време на преследване на хора, свързани с атаката срещу "Шарли Ебдо". Властите в град Дамартен-ан-Гьол са помолили местните хора да не напускат домовете си.

Към 7 часа по Гринуич няколко полицейски бусове пристигнаха в зона на 90 километра североизточно от Париж, където се концентрира издирването от вчера. Полицейски източник уточни, че ще се претърсват основно гористи местности.

По пътищата в района на Лонгпон, където вчера вечерта бе последната голяма операция на силите на реда, военни и жандармеристи контролират достъпа и спират всички автомобилисти,напускащи селото, за да проверят багажниците на колите им.
На автомобилен път, свързващ тази зона с Париж, са стационирани камиони на жандармерията.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"