Джоунс оптимист за титлата във Висшата лига

Универсалният бранител на Манчестър Юнайтед Фил Джоунс вярва, че той и съотборниците му все още имат реални шансове да настигнат лидера в класирането Челси и да завършат кампанията с шампионските отличия във витрината си.

В неделя Ман Юнайтед прекъсна серия от 11 поредни мача без поражение, отстъпвайки на своя "Олд Трафорд" от Саутхемптън с 0:1. Успехът за "светците", първи за тях като гост на по-именития си съперник в последните 29 години, подпечата Душан Тадич с гол в 69-та минута.

Скъпоструващата селекция на мениджърът Луис ван Гаал не оправда очакванията на своите фенове, като не успя да нанесе нито един точен удар към противниковата врата, нещо което не се е случвало на тима в домакинска среща от 2009 година насам. С тази загуба отборът се свлече на четвъртото място в класирането на Висшата лига и вече изостава на 12 точки от Челси, пасив който може да бъде наваксан, убеден Джоунс.

"Всички отбори губят точки. Челси водеше на Ман Сити, но само в рамките на една седмица видяхте, че Сити отново се върна в борбата за титлата. Никога не знаеш кой ще сгреши, което ни дава надежди, че можем да се преборим за трофея. Винаги има шанс, но това за което трябва да мислим е собствената ни форма, а не за другите отбори", заяви 22-годишният футболист пред медиите на Острова.

"В съблекалнята ни цари увереност, въпреки поражението в неделя. Момчетата са разочаровани, но трябва бързо да се съвземем и да продължим напред. Гледаме към следващия ни мач, в който трябва задължително да вземем трите точки. Бяхме в страхотна серия и трябва отново да се върнем към победите", добави английският национал.

Ман Юнайтед записа само един успех в последните си пет мача в първенството- у дома с 3:1 срещу Нюкасъл на 26-ти септември. Идната събота (17-ти януари) Джоунс и компания гостуват на предпоследния в подреждането КПР в стремежа си да се реваншират за грешната стъпка в изминалия кръг. Съдейки по коефициентите за залагане в сайта на Betfair, "червените дяволи" не би трябвало да имат големи проблеми в тази визита на лондончани, които са с баланс- 5 победи, 4 равенства и 12 поражения през тази кампания.

В същото време въпросителните около бъдещето на нападателят Радамел Фалкао стават все повече. Неочаквано за мнозина Ван Гаал си позволи лукса да извади от състава за двубоя срещу Саутхемптън скъпоструващия футболист, като първоначално се смяташе, че играчът е контузен. След това обаче холандският специалист, който се слави със склонността си често да взима нестандартни решения, обясни, че играчът е напълно здрав, като е бил оставен извън групата поради тактически причини.

Както е известно Юнайтед плати през лятото 5 млн. паунда на Монако, за да има Фалкао в състава си под наем за един сезон, а след края на сезона от щаба на английския клуб ще имат правото да закупят за постоянно правата му срещу 45 млн. паунда. Колумбийският стрелец имаше малшанса да се контузи няколко пъти от лятото насам, което не му позволи да разкрие напълно головия си инстинкт и досега е отбелязал само три попадения. До края на кампанията бившият стрелец на Атлетико Мадрид трябва да докаже, че заслужава да носи червения екип, или рискува отново да се завърне във френското Княжество.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"