Десислава Танева: Нямаме виждане за нов Закон за тютюна и нов държавен орган тази насока

"Нямаме виждане за нов Закон за тютюна и нов държавен орган тази насока". Това каза министъра на земеделието и храните Десислава Танева по време на комисията по земеделия и храните, предаде „Фокус“.

„Визията ни за административна реформа е да изнесем всички политики, на което и да е ниво, няма как да се възстанови Фонд „Тютюн” или нова агенция за този продукт“, обясни Танева.

„Имаме ясна визия как ще реорганизираме администрацията на МЗХ. Не може за всяка дейност и всеки продукт да създаваме администрация, защото има служби на регионален принцип в министерството“, поясни тя.

От думите й стана ясно, че 2021 година, когато ще се спрат държавните доплащания към бизнеса, е скоро и трябват реформи, които да подпомогнат по-лесното преминаване през този период на спиране на национални доплащания.

„Тогава този проблем ще стои пред всички и никой няма да позволи в рамките на ЕС да се дават доплащания и да се създава агенция. Трябва ясно да си дадем сметка за това. Тогава тези хора, които се занимават с тютюн да се осигуряват и да имат възможност да се издържат“, коментира още Танева. Според нея всяко връщане назад предлага по трудна година за тях. „Не можем да върнем държавата да управлява производното и търговията на тютюн и тютюневи изделия“, допълни Танева.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"