Нов протест на гарата в Бойчиновци заради спирането на влакове

Десетки жители на Бойчиновци протестираха днес на гарата в града срещу спирането на пътнически влакове от за Монтана. Хората настояват да се спре дългогодишното съсипване на железопътния транспорт, който е изключително важен за региона, предаде БНР.

Около 70 деца от Бойчиновци на възраст над 14 години ежедневно ползват обедните пътнически влакове, за да отиват и да се връщат от училище. Спирането им затруднява лечението на хора с тежки заболявания, които използват най-евтиния транспорт, за да посещават здравни заведения в региона. Ощетени са и още десетки жители на община Бойчиновци, които работят в Монтана. Протестите ще продължат, докато движението по линията бъде възстановено реално, а не на думи, обяви един от организаторите Галя Здравкова.

"Настояваме да бъдат върнати и пътническите влакове, които обслужват учениците ни втора смяна. Не вярваме на думите на политиците. Вярваме на очите си и ще спрем да протестираме едва, когато видим отново нашите влакове на гарата", категорична е тя.

На протестния митинг беше огласена декларация от името на жителите на общината, в която те настояват за бъде спряно редуцирането на броя и състава на влаковете и да се оптимизират железопътните връзки.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"