Адвокати обжалват постоянния арест на шестимата, обвинени в разпространяване на радикален ислям

Вече е подадена жалба срещу отказа на Пазарджишкия окръжен съд да замени мярката „задържане под стража” с по-лека на арестуваните при акция на ДАНС в Пазарджик, съобщи адвокат Елвира Панкова за "Фокус".

Тя уточни, че е упълномощена да представлява трима от задържаните. Адвокат Стоичков също е подал и той е защитник на трима от обвиняемите. "Предполагам, че и другите колеги ще подадат жалби. На 12 февруари на заседанието на Апелативен съд – Пловдив ще оповестим мотивите си, каза също Панкова.

При акцията на ДАНС бяха задържани общо седем души. Една от тях – Александрина Ангелова е освободена с прокурорско разпореждане, поради здравословното и състояние. Определената и мярка е парична гаранция. Останалите шестима са с мярка „задържане под стража”. Те са обвинени за участие в нелегална група, създадена за проповядване на антидемократична идеология и разпространение на идеите на терористичната организация "Ислямска държава".

На 6 февруари Окръжен съд-Пазарджик отказа да замени мярката им с по-лека и уважи искането на прокуратурата за двумесечен срок, в който да не се приемат нови искания за промяна на мярката „задържане под стража”.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"