Старозагорци ще се возят на нови тролеи

Само нови тролейбуси ще возят старозагорци след точно 217 дни. В понеделник кметът Живко Тодоров подписа договора за доставката на 14 превозни средства. Парите за тях са от европейските фондове.

Обществената поръчка спечели полската компания "Шкода Соларис". По друг проект през миналата година общината купи още 8 машини от същата марка, но с дизелови агрегати, така че без проблем да вървят дори при предстоящите ремонти на контактната мрежа в града. Старите тролейбуси ще бъдат продадени.

Новите машини са с нисък под, единични, с капацитет най-малко 100 пътници и оборудвани с климатик. Те имат техническа възможност да се накланят, така че височината на стъпалото да бъде не повече от 7 см, което ще улесни много възрастните хора, инвалидите и майките с колички.

Софийска фирма пък започва ремонт на съществуващата и изграждане на нова въздушно-контактна мрежа за тролейбусния транспорт. Стойността на договора е 4,4 млн. лв. за 19 км токова мрежа. Пак с евросредства предстои изграждането на информационна система по спирките на градския транспорт.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Иван Славов

Този уебсайт използва "бисквитки"