3 години затвор за фалшиви цигари

3 години затвор при първоначален строг режим получи вчера Генко Русков за производство на фалшиви цигари. Наказанието наложи Хасковският районен съд.

През юли 2012 година Генко бе арестуван с още двама мъже в нелегален завод в хасковското село Узунджово, където се правели папироси от марката “Уинстън”. При разбиването на фабриката бяха открити 62 420 кутии цигари и още 32 000 къса от същата имитация на марката. Там бяха намерени още 4350 килограма нарязан тютюн. Общата стойност на цялата стока е 667 200 лева. Самата фабрика пък била специално шумоизолирана и оборудвана с пакетажна и пълначна машина. За да не будят подозрение за големи сметки за ток, собствениците ползвали дизелов генератор. След операцията МВР съобщи, че оборудването можело да произвежда по около 70-80 мастербокса цигари на денонощие.

При акцията бе открит и лиценз за производство с подправен подпис на бившия финансов министър Симеон Дянков. 10 от наетите работници във фабриката пък бяха с фалшиви трудови договори.

Присъдата може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок пред окръжните магистрати в Хасково.

Генко Русков се смята за близък на сочения като цигарен бос Тотко Поршето. Преди три години Поршето бе арестуван при спецакция на полицията в Костинброд, също за производство на фалшив “Уинстън”. Тогава бе съобщено, че той е съпричастен и към разбитата фабрика в Узунджово.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Делян Аврамов

Този уебсайт използва "бисквитки"