Не вярвам, че свирите за отбора на крадците и изнудвачите, господин премиер

В деня, в който хората научават, че докато в „Сребърна” са текли десет години екскременти, а през това време зелените мошеници са отмъкнали над 30 милиона лева за опазването на езерото и други „влажни зони”, Вие, господин премиер се обаждате на един от тях, за да му доверите, че сте свалили точката за ски зоната в Банско от дневния ред за заседанието на Министерския съвет.

Прошка мина, господин премиер!

Вместо да сезирате прокуратурата за хайдутлуците на зелените рекетьори, Вие любезно ги осведомявате как ще мъчите хляба на хиляди българи от Пиринския край.

Защо не се обадихте на тях, господин премиер?

Знаете много добре, че за ски зоната в Банско са направени всички видове европейски и наши юридически и екологични проверки. Резултатът от тях е еднозначен - и зоната, и пистите, и лифтовете са абсолютно законни и съобразени с екологията.

Единственият недостатък е, че „Юлен” - фирмата собственик на съоръженията в ски зоната, не плаща на зелените рекетьори.

Така че въпросът не опира до убеждаване на шепа мошеници, а до държавническо решение, което Вие, господин премиер, сте длъжен да вземете веднага в интерес на българския зимен туризъм и работата, която той осигурява на хиляди хора.

Чувам, че ще давате 6 милиона лева за реклама на туризъм. 60 милиона да дадете,само една снимка на опашката от скиори пред единствената кабинка в Банско, разпратена в световните мрежи, праща всяка реклама на майната є.

Не вярвам, че свирите за отбора на крадците и изнудвачите, господин премиер. Не само не вярвам - знам!

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Петьо Блъсков

Този уебсайт използва "бисквитки"