Кметът на Кърджали: До обяд всички населени места ще имат връзка с главните пътища

Останаха ни още три населени места, които са без достъп и до обяд ще бъдат отворени и ще им бъде осигурен достъп до главните пътища. Това каза кметът на Кърджали Хасан Азис, цитиран от Фокус.

„Това са село Скална глава, село Ненково и село Черна скала. От 169 села и махали в община Кърджали, към вчерашна дата само 49 населени места имат електрозахранване, а 120 нямат ток. Всички населени места са без вода. В момента от сутринта работят екипите за осигуряването на достъп до главните пътища. Една специална машина сме изпратили за Дъждовница-Ненково и за Дъждвоница-Скална глава. До обяд или късния следобед всички населени места ще имат връзка с главните пътища с възможност за доставка и снабдяване с най-необходимите продукти”, обясни Хасан Азис.

Tой посочи, че на този етап в Кърджали не вали сняг. „За нас оттук нататък остава въпросът с почистването вътре в населените места. Училищата в момента нямат занятия и днес до следобед ще решим дали да дадем още няколко дни дървена ваканция”, добави Хасан Азис. По думите му, детските градини в селата не работят. „Единствено в града работят. В Кърджали положението е нормално при зимни условия. Не сме обявявали бедствено положение, защото преценихме, че можем да се справим със ситуацията и сме го направили на този етап”, каза още Хасан Азис.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"