Министър Москов горд: Няма неизвозен спешен пациент от бедстващите райони!

В бедстващите райони на България няма нито един пациент в спешно състояние, който да не е бил извозен до момента, съобщи в Пловдив министърът на здравеопазването Петър Москов. "Навсякъде в тези райони са взети всички необходими мерки за оказване на спешна медицинска помощ. Двама от тримата зам.-министри прекараха цяла седмица на терен в бедстващите селища", заяви с гордост здравният министър.

Петър Москов увери, че ще бъде направен списък на лекари и екипи на Спешна помощ и геройствата, извършени през последните дни от тези хора, които са газели през преспите и непроходимия сняг, за да помогнат на болни и бедстващи възрастни хора, деца и родилки. "Обществото обикновено е свикнало да слуша и говори как лекарите не си вършат работата. Но сега ще се види колко много работа са свършили те. Лекарите са вървели през преспи и са рискували живота си в името на пациента", допълни Петър Москов.

Здравният министър декларира, че ще сменя всички директори на държавни болници с лоши показатели, без да се интересува дали са били назначавани от ГЕРБ, БСП, РБ или някой друг.

Москов успокои пловдивчани, че МЗ не планира да закрива Белодробна болница.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Николай Спасов, кореспондент на "Труд" в Пловдив

Този уебсайт използва "бисквитки"