Спортното министерство отвори врати за младежи участници в инициативата „Мениджър за един ден”

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посрещна в сградата на ведомството четирима млади хора, които участват в инициативата „Мениджър за един ден” на Джуниър Ачийвмънт България, съобщиха от пресцентъра на министерството.

„Министър на младежта и спорта” за един ден е Явор Николов – ученик в 12 клас в Математическа гимназия „Атанас Радев” – Ямбол, който имаше шанса да стане част от вземането на управленски решения. На стола на заместник-министър Калин Каменов седна Даниел Йорданов – десетокласник в 15-о СОУ „Адам Мицкевич” – София. С работата на началника на политическия кабинет и на главния секретар в ММС се запознаха Стефани Александрова – 11 клас в ПГИУ „Елиас Канети” - Русе, и ученичката от 88-о СОУ „Димитър Попниколов” в столицата Цвети Горнишка.

„За нас е важно, че вие искате да се учите, да споделяте своите идеи с нас, да си поставяте цели и да ги преследвате, каза министър Красен Кралев, който посрещна младите хора в кабинета си. – Вашите идеи са свързани не само със собственото Ви развитие, а и с бъдещето на България. Затова срещата ни е ценна и за вас като бъдещи мениджъри, и за нас”.

Младите хора получиха от министър Красен Кралев сертификати за участието им в инициативата „Мениджър за един ден”.

Във връзка с актуалната тема за активността и участието на младите хора в България заместник-министър Калин Каменов и младите мениджъри участваха в пресконференция в НДК по повод реализацията на проекта „Алтернативи за свободното време”, финансиран по Програма за подкрепа на НПО в България и организиран от фондация „Open Space”. Младежите представиха свои проекти и виждания за развитието на града, в който живеят.

„Политиките в България трябва да се правят от млади хора за млади хора. Затова с мен са днешните „мениджъри за един ден” в Министерството на младежта и спорта, за да чуят с какво се занимавате и да обмените своите идеи,” заяви заместник-министър Калин Каменов при представянето на проекта.

Той сподели с младите хора, че с подкрепата на доброволен труд по негова инициатива в момента в Горубляне една изоставена къща ще се превърне в център за деца аутисти.

При посещението си в ММС младежите бяха запознати с големите спортни събития и концерти, които ще се проведат в столичната зала „Арена Армеец” до края на годината, от нейния директор и мениджър Николай Ишков.

Над 2100 млади хора влязоха в ролята на топ мениджъри в близо 350 държавни институции, международни и български компании в цялата страна. В София участниците в тазгодишното 14-то издание са над 300.

Инициативата „Мениджър за един ден” се провежда ежегодно в над 100 държави по целия свят. В нея участват както висши държавници, така и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот. В инициативата се включват ученици от края на гимназиалния курс и студенти в първите години на университета – 16 - 23-годишни.

Стартът на „Мениджър за един ден” бе даден официално в хотел „Балкан” в София тази сутрин. Инициативата предоставя възможност за младите и перспективни българи да видят лично каква е ежедневната работа в различни видове администрация и в бизнеса. Опитът, който младите хора получават, им помага впоследствие бързо да се ориентират към най-подходящата професия.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"