Италианска фирма иска имоти на Явор Блъсков в Русе

Италианска фирма иска да купи имотите и фирмата на Явор Блъсков с всичките му задължения в Русе, съобщи един от измамените собственици с ипотекирани жилища в блок "Теодора" Нели Неделчева. По изпълнителното дело срещу фирма "Пропърти къмършъл" ОББ е обявила за търг 94 апартамента на предприемача. За да запазят имотите си, собствениците им трябва да участват и да ги платят двойно до три месеца.

На интернет-страницата си ОББ е обявила съобщение за "заличаване на учредените в нейна полза договорни ипотеки срещу заплащане договорената цена, която е вписана в ипотеката и в момента е близо два пъти по-ниска от сравнимата пазарна цена на тези апартаменти". Пет души вече са платили повторно имотите си и кредиторът е заличил ипотеките им. За други 47 апартамента собствениците вече имат нотариални актове, а 4 имота са спрени от съда.

"Още в края на миналата година от италианската фирма са се свързали с банката и са поискали информация, която обаче все още не им е предоставена", уточни Нели Неделчева. Тя и останалите обитатели очакват отговор от министерството на правосъдието дали ще има проверка по случая. Хората искат имотната измама да се разследва. Те ще обжалват постановлението на Великотърновската апелативна прокуратура, че "нотариус Албена Александрова не е толкова виновна, тъй като са изплатени жилищата още с предварителните договори".

Излъганите собственици оспорват принудителната продажба на имотите им чрез частен съдебен изпълнител, чрез който ОББ търси непогасените борчове на кредитния длъжник Блъсков. На последния търг са продадени 3 складови помещения, 3 магазина, апартамент и паркомясто. Във втория "блок на ужасите" в бившето АОНСУ банката кредитор предпочете да купи обявените 84 от описаните общо 37 ипотекирани апартамента. По изпълнителното дело СИбанк търси необслужени заеми от другата фирма "Рали 2003" на Явор Блъсков.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Николай Каламов

Този уебсайт използва "бисквитки"