Пратили паспортните данни на лидерите от Г-20 във футболен офис

Номерата на паспортите и други лични данни на световните лидери от Г-20, участващи в срещата на върха на 15-16 ноември в Бризбейн, Австралия, били пратени погрешка в офиса на организаторите на футболния турнир за Азиатската купа, съобщи британският в. „Гардиън“.

Австралийското министерство на имиграцията призна, че неин служител е виновен за гафа. Но отказа да потвърди информацията на "Гардиън", че лидерите не са били информирани за теча.

Сред засегнатите са US президентът Барак Обама, руският - Владимир Путин, китайският - Си Цзинпин, германската канцлерка Ангела Меркел, премиерите на Великобритания, Япония и Индия Дейвид Камерън, Шиндзо Абе и Нарендра Моди и други.

Турнирът за азиатската купа се проведе също в Австралия, но през януари тази година. На 7 ноември 2014-а служител на Министерството на имиграцията пратил по мейл номерата на паспортите, датите на раждане, номерата на визите и други лични данни на 31 международни лидери в офиса на футболния турнир. Според изявление от вчера на министерството получателят незабавно изтрил получената погрешка информация и тя не била разпространявана. Освен това било малко вероятно да се окаже в сайт за свободен достъп в интернет. От ведомството обявиха още, че става дума за човешка грешка с неправилно въвеждане на мейла на получателя.

От опозицията в Австралия поискаха премиерът Тони Абът да обясни, защо чуждите лидери не са били информирани за гафа с личните им данни

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"