Бой с възглавници в центъра на Бургас (видео)

Десетки бургазлии участваха в масов бой с възглавници в центъра на Бургас. Мелето стартира в 13:00 часа под Часовника на пресечката на улиците „Александровска“ и „Богориди“. Във флашмоба се включиха предимно младежи и девойки, както и деца със своите родители, предава "Топновини".

Проявата бе организирана в социалните мрежи като форма на протест срещу насилието и агресията, които ни заливат отвсякъде. Тя беше подкрепена дори от бургаския кмет Димитър Николов.

„Ако все по-често казваме „стига!“ с думи, с флашмоб, с действие, с лицата си, ще се убедим, че има смисъл. И най-вече ще покажем, че интелигентна нетърпимост към агресията е по-силна от просташкото насилие“, написа кметът в профила си във фейсбук.

Боят продължи около 2 минути, като бе записан от десетки камери, фотоапарати, смартфони и други устройства, които притежаваха свидетелите на флашмоба. А участниците си разотидоха така, както бяха и дошли – с усмивки и в празнично настроение.

Четвърти април е обявен за Международен ден за бой с възглавници. От десетки до няколко хиляди ентусиасти се събират на определени места в градове по целия свят и започват масов перушинен бой. Бургас бе само един от над 130-те града, сред които Берлин, Ню Йорк и Амстердам, който се включи в инициативата.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"