Стилиян разказва за „Уембли” на Великден

Стилиян Петров гордо показа купата на аматьорската лига на Уорикшър, спечелена от неговия „Уичшол” срещу „Астън Манър” на финала с 6:0. Двата отбора са от неделната лига на областта Мидландс, където играят футболисти над 35 години.

Петров показа в туитър трофея, който държат синовете му Стилиян и Кристиан. Това е първи футболен приз за българина от 9 години, след като през 2006-а спечели титлата и купата в Шотландия със „Селтик”.

А в събота Стилиян ще говори за „Уембли” и своите срещи с великия стадион на гала вечер, организирана от „Астън Вила”, където е част от треньорския екип. Легенди на клуба ще разкажат спомените си на срещата, като за Петров тя съвпада с настъпването на Великден, който в Англия обаче бе отбелязан миналата неделя.

Вечерята е организирана в чест на предстоящия полуфинал за Купата на Англия на 19 април срещу „Ливърпул”, в който „Вила” се връща на „Уембли” след 5-годишно отсъствие. За последно именно Стилиян изведе като капитан тима пак на полуфинал на митичната арена през 2010-а, когато мечтата свърши със загуба от „Челси” (1:2).

Други големи имена на събитието ще са Дион Дъблин, Лий Хендри, Йън Тейлър, Пол Мърсън и Денис Мортимър, капитан на славния тим от 1982 г., донесъл в Бирмингам купата на европейските шампиони. Легендарният халф Мортимър бе и рожденик в петък, та празненствата в залата на сектора „Холт Енд” на стадиона ще са двойни.

Всички приходи от билети и набрани средства от вечерята ще отидат за фондацията в помощ на борбата с рака на името на Боби Мур.

Във фейсбук на страницата на „Вила” продължава да се обсъжда предложението точно Петров символично да изведе отбора на терена следващата неделя.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"