Баща и син на съд за убийство на комшия

40-годишен мъж и 17-годишният му син от Лом отиват на съд заради убийство на съсед след скандал.

Кървавият екшън се разигра на 12 февруари м.г. в ломския квартал “Моминброд”, недалече от дома на Каменови. Според обвинението бащата Асен Каменов застрелял комшията си Румен Михайлов (20 г.), а синът му Захари Каменов опитал да убие брата на съседа - Венко Михайлов (24 г.)

На среднощен купон единадесетокласникът Захари се сдърпал с Борис Михайлов (24 г.) - роднина на съседите му. Спречкването прераснало в бой. В помощ на Борис веднага се притекли Румен и Венко. Захари си тръгнал, но не се отказал да отмъщава. Прибрал се и взел от дома си незаконна пушка. Върнал се на купона и открил стрелба по противниковия лагер. Баща му Асен чул глъчката. Излязъл и видял, че синът му е в беда. В мелето проехтели изстрели. На място загинал Румен, а Венко бил ранен в краката.

На мястото пристигнала полиция и Захари, и баща му били задържани.

Въпреки че синът твърдял, че той е натиснал спусъка, разследващите са категорични, че виновникът за смъртоносния изстрел е бащата.

Захари е на свобода с най-леката мярка за неотклонение “подписка” от септември м.г., за да може да ходи на училище. Баща му все още е зад решетките, защото не могъл да плати гаранцията си от 10 000 лв., казаха негови близки.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Любомир Йорданов

Този уебсайт използва "бисквитки"