Родители “арестуват” шофьор, минал през площадка с 30 деца

Родители подгониха и “арестуваха” шофьор, преминал с колата си през спортна площадка, на която играели 30 деца на възраст от една до 7 години в Пловдив. Случаят, приключил за късмет без пострадали, стана броени дни, след като във вторник шофьор от Панагюрище прегази с джипа си 6-годишно момченце с колело.

Екшънът се разиграл късно следобед в петък в междублоковото пространство край Професионалната гимназия по електротехника на улица “Върховръх”.

Водачът Жан Атанасов нахлул с автомобила си на площадката, за да паркира, и пред очите на всички щял да прегази 4-годишния Наско. Децата се разпищели, а майки, баби и бащи заградили автомобила и били готови да линчуват шофьора. За да не избяга с колата, един от татковците седнал на предния капак.

Възмутените хора позвънили на полицията и задържали Жан Атанасов, докато го предадат в ръцете на патрула от близкото Второ пловдивско РПУ. Оказало се, че мъжът живее на същата улица “Върховръх” и му бил съставен акт, защото е навлязъл на спортната площадка.

Атанасов многократно се извинявал на хората и казвал, че съжалява, но те му отговаряли така: “Сигурно и шофьорът от Панагюрище, и шофьорът от Стара Загора сега съжаляват, че са убили децата!”

Според живеещите в квартала Жан Атанасов не е единственият, който паркира на въпросната детска площадка. До преди три години тя е имала ограда, но я демонтирали, а от кметството на район „Централен” не са поставили нова. “Бяха ни обещали от общината, че най-много до три месеца ще възстановят оградата, но ето – станаха вече три години”, каза майката на едно децата.

Също в петък в Пловдив полицията започна издирване на шофьор, блъснал 7-годишно момченце и избягал от мястото на катастрофата. Инцидентът станал към 15.40 ч на булевард "Марица-юг".

Детето, което е в първи клас, било ударено, докато е пресичало пътното платно. То е откарано в болница без опасност за живота. Оказало се, че има фрактура на лявата ключицата и е оставено под лекарско наблюдение.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Николай Спасов, кореспондент на "Труд" в Пловдив

Този уебсайт използва "бисквитки"