Софиямед: Няма повод да отнемат лиценза ни

Не виждам повод да бъде отнет лиценза на „Софиямед” поради факта, че имаме конкретен виновник за някакво действие. Това каза управителят на УМБАЛ „Софиямед” д-р Йордан Пелев по време на пресконференция в лечебното заведение."

Емилия Ковачева бе отстранена в същия ден, в който се установи самоличността й на видеозаписите - 22 април, подчерта д-р Пелев. Съществува конкретна документация, която показва, че сигналът за случая е подаден своевременно и не трябва да се спекулира с истината като се представя случая като съревнование между „Софиямед” и „Токуда” за това кое заведение първо е сигнализирало за проблем с бебето, каза още той.

„По отношение на акредитацията на една болница, трябва да кажем, че тя се дава въз основа на документи, които свидетелстват за качеството на цялата ѝ структура - на всички отделения. Един много неприятен инцидент не може да доведе до отнемане на акредитацията на болницата, защото това можеше да се случи навсякъде”, коментира проф. Константин Чернев, завеждащ Клиниката по Вътрешни болести в УМБАЛ "Софиямед.

„Нашата професия е такава, че ние нямаме работно време. Понякога стоим по 24 часа и по повече време в болницата доброволно, тъй като сме принудени да работим активно. Нашите медицински кадри са тренирани. И аз като млад съм седял по два дни на смени. В случая не става въпрос за преумора, това е някаква реакция. Виждате, че по цял свят се случват такива неща, радостното е, че детето е добре”, каза още проф. Чернев.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"