Новият шеф на Гранична полиция е Антонио Ангелов

Главна дирекция „Гранична полиция“ вече има нов директор, след като днес Милен Пенев бе освободен от поста.

За шеф е назначен главен комисар Антонио Ангелов, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Ангелов вече е бил представен пред ръководните служители на дирекцията от главния комисар на ведомството Георги Костов.

„Нямаме повод за гордост по отношение на противопоставянето на нелегалната миграция и контрабандата“, заяви Костов, цитиран от пресцентъра на МВР. „За да се промени това, трябва да има още по-тясно взаимодействие с Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ и „Национална полиция“, допълни той.

На представянето на новото ръководство са присъствали директорите на двете служби – Христо Терзийски и Ивайло Спиридонов.

Освен Ангелов, със заповед на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, за зам.-директор на гранична полиция е преназначен старши комисар Стоян Иванов.

Той е досегашен директор на районната дирекция на службата в Бургас. Главният секретар на МВР увери, че новият директор може да разчита на целия ресурс на ведомството за постигане на по-добри резултати по приоритетните задачи.

Ангелов каза, че една от първите задачи на ръководството на дирекцията ще бъде засилване на оперативната работа. „Трябва да се използва целият ресурс на оперативния състав, за да се противодейства на контрабандата и нелегалната миграция. Ще бъда безкомпромисен към всички прояви на корупция“, заяви той.

Досегашният шеф Милен Пенев става директор на районната дирекция на гранична полиция „Аерогари“.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"