Консултантите по преговорите с ЕК посъветвали ръководството на „Газпром“ да изучи романа „50 нюанса сиво“

Консултантите по преговорите с Европейската комисия са посъветвали ръководството на „Газпром“ да изучи еротичния роман „50 нюанса сиво“ на Е.Л.Джеймс. С такава шега заместник-председателят на управителния съвет Александър Медведев на компанията завърши конференцията с анализатори, предаде РБК, цитирана от "Фокус".

„И за да повдигна настроението на всички, ще кажа, че работим с консултанти по преговорите с ЕК. Един от консултантите ни посъветва детайлно да разучим книгата „50 нюанса сиво“, каза Медведев.

Преди седмица ЕК предяви обвинения срещу руския концерн за злоупотреба с доминиращата си позиция на доставчик на газ на пазара в Източна Европа, а именно в България, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша и Словакия. Медведев отбеляза, че заявлението не е извод на течащото разследване, а само официално уведомление.

Компанията има 12 седмици да даде отговор. За това време „Газпором“ разчита да проведе поне две срещи с представители на Брюксел. По думите на Медведев, в момента е рано да се обсъжда каквото и да е. Той напомни, че „Газпром“ не е съгласен с обвиненията на ЕК и че презумпцията за невинност не е отменяна.

„Ще се държим като вежливи хора, с аргументация“, каза заместник-председателят на управителния съвет на „Газпром“.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"