Двама дипломати загинаха при катастрофа на хеликоптер в Пакистан

Посланиците на Норвегия и Филипините в Пакистан са сред шестте жертви на катастрофа с хеликоптер в северната част на страната. Съпругите на посланиците на Индонезия и Малайзия също са загинали. Ранени са посланиците на Полша и Холандия, съoбщава Би Би Си.

Военният хеликоптер се разби по време на аварийно кацане в планинския регион Гилгит-Балтистан. Високопоставените дипломати пътували към откриването на туристически обект в Гилгит. Причината за катастрофата засега е неизвестна.

Говорителят на армията Асим Баджва потвърди смъртта на норвежкия посланик Лейф Ларсен и посланика на Филипините Доминго Лусенарио в Twitter. Той обяви, че други петима са ранени, в това число посланиците на Полша и Холандия.

На борда на хеликоптера MI-17 е имало 11 чужденци и шестима пакистанци, добави той. Би Би Си съобщава, че той се е забил в сграда, част от военно училище в Гилгит-Балтистан. Все още не е известно дали в катастрофата са загинали хора на земята.

Падналият хеликоптер е един от трите, транспортирали дипломати към откриването на лифт, построен от военновъздушните сили. Пакистанският премиер Наваз Шариф също трябваше да участва в откриването, но самолетът му се върна след инцидента с хеликоптера.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"