22-годишен младеж е наръганият от бик край Сандански, в болница е

22-годишен фермер от с. Калиманци е намушканият от бик вчера. Докато младият Марин Какаров и баща му ваксинирали стадото крави срещу паразити и болестта син език в кошарата им в село Бельово, един от биковете, който е на една година, се подплашил и замахнал с глава, пише struma.bg. За нещастие единият рог се забил в лявото бедро на младия фермер и почнало да шурти кръв. Бащата на пострадалия младеж реагирал светкаваично, обадил се на личния им лекар, след което и на тел. 112. На място пристигнал екип на Спешна помощ - Сандански, който констатирал разкъсно-контузна рана на левия крак с дълбок джоб. В Спешния център раната е и обработена с медикаменти и превързана, също така лекарят инжектирал болкоуспокояващо на пациента. След това с линейка е закаран до приемен блок, където са свикани дежурни хирурзи, за да направят необходимите изследвания и снимки.

„Белята бързо става. Докато ваксинирахме кравите, това биче беше до мен. Изведнъж нещо се подплаши, замахна с главата и ми разпра с роговете крака. Крави по 100 кг съм удържал за ваксини и не ми се е случвало подобно нещо. Този бик е на една година, но се случи изведнъж, неочаквано”, разказа Марин.

Минути след линейката пристигна и баща му Илия, притеснен от инцидента, той беше неотлъчно до сина си, докато лекарите уточняваха контузиите по крака му. Предвид сериозното нараняване на младия фермер лекарите прецениха да бъде транспортиран за благоевградската болница.

Младият фермер Марин Какаров е отличник на Земеделската професионална гимназия в Сандански. Както „Струма“ писа, преди три години той завоюва златен медал и бе класиран на първо място на национално състезание в направление „Механизация на селското стопанство”, показвайки завидни умения при оран и майсторско управление на трактор. Тогава Марин избрал нелекия път на животновъд. Далече от градската суета, лукс и удобства, високо в планината, в село Бельово младежът и баща му Илия се грижат в кравеферма за 40 животни - юници, крави с малки теленца и два бика. Мястото е труднодостъпно, до него води черен път и се стига с високопроходим автомобил. Фермата е в сградата на бившия обор на АПК. Семейството отглежда и 50 дка жито и лозя.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"