17-годишен удари смъртоносно баща си, за да защити майка си

17-годишно видинско момче е задържано за смъртта на баща си. В опит да защити майка си и дядо си от разбеснелия се и въоръжен с нож родител, младежът го ударил по главата.

От удара 47-годишният Николай Н. залитнал и падайки наранил смъртосносно главата си. Въпреки спешната медицинска помощ по-късно мъжът издъхнал в болница.

Сигналът за тежкия инцидент е подаден към 20,57 ч в неделя, съобщиха от полицията. Драмата се разиграла в семейната къща на ул. "Втора" в близкото до Видин село Капитановци.

Започналото разследване до момента е установило, че до трагедията се стигнало след семеен скандал. В разправията Николай размахал нож срещу жена си и тъста си. За да предотврати нараняване на майка си и дядо си, 17-годишното момче ударило баща си с дъска по главата. Мъжът залитнал, паднал и ударил главата си в циментова колона на навес на къщата.

Тежко раненият Николай е транспортиран от екип на Спешна помощ и настанен във видинската болница с фрактура на черепа, наранявания по тялото, главата и опасност за живота. Към полунощ мъжът е починал.

Непълнолетното момче е задържано с полицейска мярка за срок до 24 часа. Работата по случая продължава. В РУ-Видин е образувано досъдебно производство.

Жители на с. Капитановци бяха ужасени от случилото се. От кметството поясниха, че до момента не са имали сигнали за разправии в почерненото семейство. Починалият се занимавал със земеделие.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Людмила Станкова

Този уебсайт използва "бисквитки"