Затворничка избяга от болница

Затворничката от Сливенския затвор Юлия Соколова, прочула с множестовото дела срещу държавата, е обявена за издирване, научи “Труд”. Лишената от свобода не е избягала от затвора, където излежава многогодишна присъда, а е била пусната за лечение в специализирана болница. След приключването му обаче тя не се върнала в килията си и следите й се изгубили. По тази причина се провалило и съдебно заседание по нейна искова молба от края на миналата седмица в административния съд в Сливен.

Юлия Соколова се сдоби с прозвището „Мисис Жалба” заради делата, които води срещу Министерствата на правосъдието и здравеопазването, срещу сливенския затвор и здравната служба към него. Соколова настоява за обезщетение за множество заболявания, които според нея е получила при престоя си в затвора заради липсата на грижи. Преди 3 години друга серия нейни жалби за общо 1 млн. лева бе отхвърлена. Тогава затоврничката поиска 200 хил. лева за десния си бъбрек и 100 хил. за левия, 300 хил. за белите дробове и толкова за сърцето, а за черния дроб и жлъчката по 50 хил. лева. Затворничката обаче не изпълни указанията на съда да посочи вината на длъжностните лица, нито да докаже болестите си, и тогава делото бе прекратено.

До вчера от Министерството на правосъдието не бяха потвърдили за издирването на Соколова, нито бяха пуснали снимката й. Дежурното им оправдание - с търсене на затворници се занимава МВР.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Росица Николова, кореспондент на "Труд" в Сливен

Този уебсайт използва "бисквитки"