18 милионери има Варна, а Добрич - 9

18 физически лица са декларирали доходи от над 1 млн. лева пред НАП Варна, като най-младият от тях е 28-годишен, а най-възрастният - на 67 години, съобщиха от приходната агенция.

Всички милионери в морската столица са заработили общо над 36,5 млн. лева. От тях 10 са получили парите си от трудови правоотношения, а останалите от стопанска дейност, наеми и продажби. В списъка с варненските богаташи фигурират две жени, показва справката на НАП.

Най-богатият варненец е на 38 г. и е заработил от заплата малко над 6 млн. лв. Почти същите доходи е декларирал и чужденец, който обаче ги е придобил от прехвърляне на права и имущество.

Сравнението с миналата година показва, че милионерите във Варна са се увеличи с четирима, а общото им богатство се покачва с 16 млн. лева.

В Добрич са регистрирани 9 милионери, с общ доход от 15 млн. лева, показва извършената обработка на данъчните декларации, подадени от физическите лица.

Най-богатият добруджанец е получил доходи от селскостопанска дейност в размер на 3,2 млн. лв. Следващият в списъка е също земеделец, който декларира 2,1 млн. лева.

Още пет физически лица, чиято основна дейност е селскостопанска, са декларирали доходи от над 1 млн. лева. Други двама милионери от Добрич са декларирали доходи от трудови и приравнени правоотношения и от прехвърляне на права и имущество.

Тази година милионерите в областта са с двама повече от изминалата, когато доходи от над 1 млн. лева бяха декларирали 7 добруджанци.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Пламен Енев

Този уебсайт използва "бисквитки"