До края на работната седмица ще е облачно и дъждовно, затопля се през уикенда

През нощта и утре ще е предимно облачно. На отделни места ще има слаби превалявания от дъжд, само в Рило-Родопската област се очакват по-съществени валежи.

Ще духа умерен временно до силен вятър от северозапад, по Черноморието от север-северозапад. Максималните температури ще са между 17° и 22°. Такава е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи Фокус.

Над Черноморието ще е предимно облачно. Ще духа умерен временно до силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са от 18° до 22°. Температурата на морската вода е 18-21°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините ще е облачно и главно в Рило-Родопската област ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра – около 5°.

В петък ще продължи да духа слаб северозападен вятър. Облачността ще е променлива, преди обяд по-често значителна, през втората половина от деня постепенно ще намалява и до слънчево. Само на отделни места е възможно да превали слабо. Ще започне повишение на температурите и максималните ще са предимно между 20° и 25°.

В събота и неделя ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, без валежи. Затоплянето ще продължи.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"