Без милост за ЦСКА и „Локо“

ЦСКА и „Локомотив“ (Сф) не са успели в обжалването на решението на Лицензионната комисия и остават без право на участие в професионалния футбол. Апелативната комисия разгледа подадените от двата клуба жалби в четвъртък и отложи обявяването на решението за понеделник, за да мине и последният кръг от „А“ група. Но ситуацията е ясна.

Двата столични клуба отиват на план „Б“ и ще чакат Изпълкомът да реши да ги включи в състава на „А“ група от новия сезон. Това административно действие остава по-вероятният изход от драмата.

Но такъв сценарий е съпроводен с почти сигурно отнемане на по 3 или 6 точки от актива на двата отбора. Те ще трябва да подпишат споразумение с БФС и за срокове, в които да погасят дълговете си към футболни субекти – играчи, треньори, клубове и агенти, като в тази рестриктивна мярка не влизат дълговете към институции като НАП.

Жалбите на ЦСКА и „Локо“ до Апелативната комисия са били несъстоятелни и дори „формални“. Явно и на двете ръководства е ясно, че не покриват критериите за лиценз.
Новото ръководство на ЦСКА продължава да се върти в кръг и да не дава ясно обяснение как смята да се справи с кризата и отнемането на лиценза, което е второ за клуба за 7 години. Пред „червените“ вече има само два пътя – или продължаване на това дружество с всичките му задължения в елита, или несъстоятелност и започване от аматьорския футбол.

Време за сложната юридическа „гимнастика“ с обявяване на фалит само на търговското дружество и запазване на статута на спортното такова не остана. БФС няма да приеме и друго дружество, което бъде регистрирано с името ЦСКА. Ако „червените“ изчезнат от картата на професионалния футбол може отново да се заговори за варианта, в който Гриша Ганчев преименува „Литекс“ и да чака феновете да го припознаят.

Заседанието на Изпълкома, решително за двата столични тима, ще е почти сигурно на 15 юни.

Изпадналите от „А“ група „Марек“ и „Хасково“ също са без лиценз. Дупнишкият тим не е приложил достатъчно аргументи в обжалването си, за да получи право да се състезава в „Б“ група. „Хасково“ изобщо не пусна апел.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"