Демби вкуси свободата, пуснаха го под домашен арест

След като три пъти известният кримигерой Димитър Вучев-Демби искаше напразно свободата си в Софийския градски съд, най-накрая той я вкуси.

Съдия Петър Сантиров пусна под домашен арест Демби, заради влошеното му здраве. Вещите лица, които няколко пъти не бяха готови с експертиза за здравословното му състояние, вчера най-сетне посочиха, че кримигероят страда от астма. Показателни били симптомите му - суха кашлица, „свиркане“ в гърдите и запушен нос. Медиците открили, че имал и високо кръвно. Предупредиха още и, че ако в следствения арест, където е Демби, има влага и мухъл, това би застрашило състоянието му.

“Искам да се грижа за децата ми”, обяви пред съда Демби.

“Лично и много добре съм запознат с условията в ареста и наличието на влага там. Изобщо за битието”, каза съдия Сантиров. Самият той прекара два месеца в килия, след като през 2010 г. бе задържан, заедно с бившия министър на отбраната Николай Цонев и финансиста Тенчо Попов по обвинение, че е посредничил при даване на подкуп на следователя Петьо Петров. Преди месеци Върховният съд напълно оправда съдията и той бе възстановен на работа.

Сантиров укори държавното обвинение в липса на адекватно разследване, тъй като за 7 месеца, откакто Вучев е зад решетките – “по делото нямало никакво процесуално движение”.

Демби бе закопчан с белезници пред погледа на съпругата му Милена и трите им невръстни деца на 2 декември м.г. в дома им в столичния кв. “Симеоново”. Той отговоря, че ухапал полицай по пръста по време на задържането му и за притежание на 900 гр марихуана.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Стоян Нешев

Този уебсайт използва "бисквитки"