Проверка на Труд: Изнудването на ученички с еротични снимки - слух или истина?

Слух, че абитуриент от Математическата гимназия в Благоевград изнудвал с интимни снимки деветокласничка вдигна на крак директорки на училища. Според информация, публикувана от местен сайт, младежът пращал разголени фотоси на майката, заплашвал и семейството й.

К. снимал момичето, докато били гаджета, правил снимки, с които я принуждавал да му плаща, за да ги крие. Месеци наред ученичката давала пари за "тайната".

В Благоевград тази информация се разпространи и в двете елитни училища - математическата и езиковата. Директорките почнаха да звънят в полицията и да търсят данни.

"При нас такава жалба не е постъпила", категорични са от областната дирекция на МВР. Криминалистите казват, че не са рядкост подобни оплаквания от ученици, които си правят компрометиращи снимки и след това ги пускат в социалните мрежи или пък на мобилните телефони на приятели.

Възможно било оплакването да е изпратено в отдела за компютърни престъпления на ГДБОП.

"Прочетох това в един сайт и веднага започнах да проверявам дали наистина наш дванадесетокласник е замесен. Не установихме с колегите по никакъв начин да е достигала такава информация до нас, било от родители, било от ученици. Имаме две момчета с посоченото име, но другите им имена са различни. И двете момчета ги познавам много добре и съм категорична, че те такова нещо няма да направят", коментира директорът на Природо-математическата гимназия Татяна Ядкова. Говорила е с колегите си дали те не са чули нещо за такъв случай от учениците, но и те останали изненадани.

В сряда в училището били извикани завършващите, за да си сверят данните за дипломите и с тях също е говорено, но и децата не знаели за такова изнудване. "Чух се и с директора на Езиковата гимназия Тина Попова. И до нея не е достигал дори и слух за подобно нещо. Обадихме се в полицията, но и оттам ни казаха, че нямат оплакване и също не знаят за такъв инцидент", допълни Ядкова.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Светлана Василева, кореспондент на "Труд" в Благоевград

Този уебсайт използва "бисквитки"