Костадин Паскалев попари БСП, отказа да се кандидатира за кмет на Благоевград

Костадин Паскалев попари надеждите на БСП в Благоевград, като категорично отказа да приеме номинацията за кандидат за кмет на града.

"За мен Благоевград е затворена страница, спазих обещанието си, дадено преди 8 години повече да не се кандидатирам за кмет, казал Паскалев на среща с актива в Благоевград.

"Има доста разочаровани в партията от решението му, не крием, че разчитахме на него да привлече повече гласове, но той решава. В БСП продължаваме процедурата по разговори с останалите номинирани за кандидати за кметове, а те са 18 на брой. 7 си направиха самоотвод , а в събота ще бъде конференцията за окончателен избор на кандидат. Предполагам, че до финалната права ще стигнат вероятно 4-5 човека, за които ще се гласува, каза областният лидер на БСП в Пиринско Юлиян Гошев.

Вторият с най-много номинации след Паскалев е ректорът на ЮЗУ проф.Иван Мирчев. Той обаче не е член на БСП. С него предстоят разговори, признаха от БСП, които смятат да му предложат подкрепата си . Ако той се кандидатира, то ще бъде като независим. С оттеглянето на Паскалев в Благоевград прогнозите са вече категорични, че няма кой да се опъне на сегашният кмет от ГЕРБ Атанас Камбитов. Той има шанс да спечели още на първи тур.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Светлана Василева, кореспондент на "Труд" в Благоевград

Този уебсайт използва "бисквитки"