Едно от децата, натровени в Рибарица, остава в болница, другите са върнати във Варна

13 от децата, които бяха на организиран детски лагер в село Рибарица, в момента пътуват към Варна. Това съобщи пред Радио „Фокус” директорът на СОУ „Гео Милев“ във Варна Йорданка Юнакова.

Децата са здрави и се транспортират с организиран транспорт от училището. Останалата част от групата от 42 деца са взети от своите родители. Едно дете остава в болницата в Ловеч. Третокласникът е стабилизиран и се чувства добре. В болничното заведение е неговата майка. По преценка на родителите, детето ще остане през тази нощ в болницата.

Утре и последното дете от варненската група лагерници ще се прибере към Варна със своето семейство. Все още не е потвърдена причината за получените симптоми при децата. Областната дирекция по безопасност на храните, град Ловеч проверява случая за съмнение за хранително натравяне на детски лагер в село Рибарица. Инспекторите към ОДБХ са взели проби за лабораторно изпитване от храната и контактните повърхности от ресторанта в лагера. Очаква се утре резултатите да бъдат готови.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"