Търсят напразно убиеца от магистрала “Струма” (обзор)

Все още без успех полицията издирва убиеца на работника от новострояща се пътна отсечка на магистрала „Струма”.

Търсеният Емил Чачев-Ембака от Сандански избяга минути след като в петък удари смъртоносно с камък по главата охранителя Николай Чивиев (48 г.).

Повод за скандала стана опит на Чивиев да спре Ембака, който с кола влязъл по асфалтиращата се в момента магистрала при района на село Левуново. Свидетели на инцидента са приятелката на охранителя и негови колеги, както и съпругата и детето на Ембака. Тя е разпитана, но нямала представа къде се крие мъжът й.

Убиецът има две къщи - една в санданското село Лешница и друга в Банкя, но и там от него няма следа.

По кафенетата в Сандански се говори, че Ембака имал доста пари и вероятно вече е избягал в Гърция. Имал и доста приятели сред полицаите в Пиринско. На ГКПП-Кулата и останалите пунктове се проверяват щателно всички автомобили. Постове спират коли и по главен път Е-79.

Ембака се издирва и по квартири и имоти на познати по селата.

Междувременно в неделя в столицата бе погребан Чивиев. Автобуси с работници от фирма “Агромах”, където той работел от почти година, заминаха за поклонението. В памет на охранителя ден на траур обявиха в община Симитли.

“По този нелеп случай мога да кажа, че МВР работи много активно. Скоро ще имаме решение на случая”, заяви пред БНР вътрешният министър Румяна Бъчварова.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Светлана Василева, кореспондент на "Труд" в Благоевград

Този уебсайт използва "бисквитки"