Регламентират условията в детските лагери

Министерството на туризма ще започне дискусии за регламентация на условията, на които трябва да отговарят детските лагери. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, която посети Санаторно-оздравителния комплекс “Камчия” край Варна.

Базата може да посреща до 2000 души едновременно и отговаря на всички международни изисквания за младежки център. Заради руско-украинската криза обаче т.г. гостите в комплекса са намалели многократно, което бе повод министър Ангелкова да го посети на място.

“Започваме серия от срещи с представители на Министерството на образованието и туристическия бранш, за да детайлизираме критериите, на които трябва да отговаря материалната база на този тип комплекси, обясни Ангелкова. По думите в България има места, които традиционно посрещат детски лагери и са специализирани в този вид услуга, като предлагат качество на световно ниво. “За съжаление има и хотели, които не са направили никакви подобрения, но приемат детски групи”, коментира тя.

Предстои да бъде инициирана среща с представители на МОН и другите ангажирани институции, за да бъде обсъдено разписването на тези изисквания. Министерството на туризма има готовност да включи това в промените в Закона за туризма и да изготви работен график, така че да започнат да действат от 2016 г.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"