Арестуваха голата Маха Мило Моаре пред Айфеловата кула

Красива млада дама се е изтъпанчила чисто гола на стойка с две стъпенки. Разкрачена е и се напъва. Под междукрачието й е разпънато огромно платно. Намира се пред Art Cologne - прочутия панаир на изкуствата в Кьолн. Годината е 2014-а. Тук идва моментът да предупредим, че четивото не е за непълнолетни или хора със слабо сърце.

Кадърът е откъм гърба. Добре оформеното й дупе се разтваря лекичко и от него пльоква яйце, като оставя червено петно върху платното. Яйцето е пълно с боя. За да "презареди", госпожицата се покрива с параван от бял чаршаф. И така Мило Моаре рисува, като снася 4-5 яйца с вагината си. Видео може да се намери в интернет, макар и не съвсем лесно, защото Моаре всъщност продава записите от акциите си.

Сред коментарите в ютюб преобладават: "Ох, на батка! Тая да ми падне...", но има и оплаквания. "Аз като правя така, ме арестуват, а на нея й ръкопляскат", роптае потребител на име halelus07.

Мило Моаре е швейцарка с испанско-словашки произход, но живее в Дюселдорф, Германия. Тя е жена с много таланти и една обединяваща ги страст - ексхибиционизма. Моаре е дипломиран психолог от Бернския университет, художник и пърформънс артист. 32-годишната брюнетка е с перфектни мерки на модел, което може би обяснява защо с такава готовност показва пред цял свят голото си тяло. Скандалните си изяви върши със съдействието на гаджето си - фотографа Питър Палм, който също така е неин мениджър.

Първата й арт изява по Евино облекло - The Script System, е от 2013 г. (Заглавието идва от теория в когнитивната психология, според която човешкото поведение се движи по зададени формули, наречени "скриптове", които функционират аналогично с писмената реч.)

Тогава Мило се разхожда по улиците и градския транспорт на Дюселдорф по очила, чанта и сандали на токчета, но на съответните места от тялото й пише "гащи", "блузка", "сутиен" и т.н. с дебели черни букви. Обяснява, че е била повлияна от интервю на сръбската пърформанс артистка Марина Абрамович, което слушала по радиото през 2006 г.

След като качва видеото от разходката си в интернет, художничката светкавично става световноизвестна. Така че повтаря експеримента на следващата година в Базел. На арт изложението в Базел прави друга акция - голо селфи, като като кани непознати да си направят снимка с нея. И тук стигаме до новината за тази седмица - при опит да повтори и да ощастливи и парижаните с възможността да се снимат до чисто гола красавица, Мило Моаре беше арестувана от френската полиция. Голата Маха беше облечена, заснета в профил и анфас и даде пръстови отпечатъци, след което пренощува в участъка. Може да получи година затвор и глоба от 15 хил. евро според френското законодателство.

Всичко това - в името на изкуството.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Кирил Клюмов

Този уебсайт използва "бисквитки"