Митов обсъждал състоянието на съдебната ни система в САЩ

Състоянието на съдебната система в България бе една от водещите теми, обсъждани по време на приключващото работно посещение на министъра на външните работи Даниел Митов в САЩ. "Едно от големите притеснения не само за бизнеса тук, а и по принцип, е нивото на нашата съдебна система, както и нивото на корупция в България" заяви Митов пред БНР.

Външният министър засегна и темата с Русия. Той каза, че България винаги е искала да има добри отношение както със Съединените щати, така и с Русия, но що се отнася до Русия добави: "Случващото се в момента ни е наложено, но ни е наложено от страна на Русия и за да се подобрят отношенията трябва да се изпълнят определени условия, а те са именно да се прекрати конфликта в Източна Украйна и да се спазват Минските споразумения".

Българският външен министър обсъди с конгресмени напредъка на страната ни по четирите договорени работни групи между България и САЩ. Той обяви, че освен съществуващата рамка в четири области – отбрана, енергийна сигурност, върховенство на закона и образование, е била отчетена и нуждата от оформяне на нова работна група по въпросите на антитероризма.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"